UŽKEPĖLĖ SU ANČIUVIAIS
30 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Mielinė sluoksniuota tešla lapeliais (5 lapeliai)
- 1 raudonasis svogūnas
- 40 g džiovintos slyvos
- 40 g saulėje džiovinti pomidorai
- 15 ml balzaminis acto kremas
- alyvuogių aliejus kepimui
- 10 g laiškinis svogūnas
- 20 g sūdyti ančiuviai
- 1 kiaušinio trynys
- Pipirai
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Dubenėlyje sumaišykite pjaustytus raudonuosius svogūnus, smulkintas džiovintas slyvas, saulėje džiovintus pomidorus, pipirus bei balzaminį acto kremą.
- Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, užlašinkite alyvuogių aliejaus tiek kiek bus užkepėlių. Ant alyvuogių aliejaus padalinkite užmaišytą garnyrą.
- Kočėlo pagalba lengvai iškočiokite tešlą ir peiliu tešlos lapelius padalinkite pusiau. Klokite ant garnyro ir paspaudinėkite, kad neliktų oro tarpų.
- Ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių 15 minučių Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.