UŽKANDIS SU RIKOTOS SŪRIU
15 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su grūdais ir sėklomis MEDOMI
- 30 g lydytas sviestas
- 10 g laiškiniai svogūnai
- 100 g rikotos sūris
- 10 g krienai
- 1 vnt raudonasis svogūnas
- 60 g ridikėliai
- 1 agurkas
- 50 g svogūnų traškučiai
- druska
- pipirai
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Batoną supjaustykite 1,5–2 centimetrų riekutėmis. Mažu stikliuku į vidų įspauskite batono minkštimą, riekutes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kraštelius aptepkite lydytu sviestu ir 7 minutėms šaukite į 180 laipsnių orkaitę.
- Į indą su smulkintais svogūnų laiškais dėkite rikotos sūrį, krienų, berkite pipirų ir viską išmaišykite.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, ridikėlius sutarkuokite žiedeliais, agurką – juostelėmis.
- Iškepusius batono „indelius“ pripildykite kremo, ant viršaus uždėkite susuktą agurko juostelę, svogūno ir ridikėlio griežinėlių, apibarstykite svogūnų traškučiais.