UŽKANDIS SU RIKOTOS SŪRIU

15 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Batoną supjaustykite 1,5–2 centimetrų riekutėmis. Mažu stikliuku į vidų įspauskite batono minkštimą, riekutes sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kraštelius aptepkite lydytu sviestu ir 7 minutėms šaukite į 180 laipsnių orkaitę.
  2. Į indą su smulkintais svogūnų laiškais dėkite rikotos sūrį, krienų, berkite pipirų ir viską išmaišykite.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, ridikėlius sutarkuokite žiedeliais, agurką – juostelėmis.
  4. Iškepusius batono „indelius“ pripildykite kremo, ant viršaus uždėkite susuktą agurko juostelę, svogūno ir ridikėlio griežinėlių, apibarstykite svogūnų traškučiais.