TRIKAMPIAI PYRAGĖLIAI SU ŠPINATŲ IR SŪRIO ĮDARU
35 min.
2 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
- 100 g šaldytų arba šviežių špinatų;
- 2 skiltelės česnako;
- 100 g sūrio;
- 2 šaukštai pieno;
- truputis sviesto;
- druskos ir pipirų pagal skonį
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Susmulkinti česnakus ir pakepinti su sviestu. Susmulkintus špinatų lapus sudėti į keptuvę kartu su česnaku ir keletą minučių patroškinti;
- Sudėti sūrį, supilti pieną ir pakaitinti, kol sūris pilnai ištirps. Bemielę sluoksniuotą tešlą supjaustyti kvadratėliais ir į kiekvieną iš jų dėti po šaukštelį įdaro;
- Kvadratėlius su įdaru perlenkti ir užspausti kraštus. Patepti viršų plaktu kiaušiniu;
- Paruoštas bandeles sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti apie 25 minutes. 180 laipsnių temperatūroje. Patiekti šiek tiek atvėsusias.