TRAŠKUS DESERTAS SU GRIETINĖLE IR PISTACIJOMIS
25 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Filo tešla
- lydytas sviestas
- 300 ml grietinėlė
- 50 g cukraus pudra
- 5 ml vanilės ekstraktas
- smulkintos skrudintos pistacijos
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- „Mantinga“ filo tešlos lakštą ištepkite lydytu sviestu, ant viršaus klokite kitą filo tešlos lakštą ir taip pat ištepkite sviestu. Iš viso ištepkite sviestu 3 filo tešlos lakštus.
- Filo tešlą supjaustykite juostelėmis ir susukite į vamzdelius. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
- Grietinėlę išsukite su cukraus pudra ir vanile.
- Iškepusius vamzdelius konditerinius švirkštu pripildykite grietinėlės, o deserto galiukus pamirkykite į smulkintas skrudintas pistacijas.