TRAŠKUS DESERTAS SU GRIETINĖLE IR PISTACIJOMIS

25 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

  • Filo tešla
  • lydytas sviestas
  • 300 ml grietinėlė
  • 50 g cukraus pudra
  • 5 ml vanilės ekstraktas
  • smulkintos skrudintos pistacijos

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. „Mantinga“ filo tešlos lakštą ištepkite lydytu sviestu, ant viršaus klokite kitą filo tešlos lakštą ir taip pat ištepkite sviestu. Iš viso ištepkite sviestu 3 filo tešlos lakštus.
  2. Filo tešlą supjaustykite juostelėmis ir susukite į vamzdelius. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  3. Grietinėlę išsukite su cukraus pudra ir vanile.
  4. Iškepusius vamzdelius konditerinius švirkštu pripildykite grietinėlės, o deserto galiukus pamirkykite į smulkintas skrudintas pistacijas.