TARTALETĖ SU POMIDORAIS

60 min.
3 - 4

REIKIA TURĖTI:

  • Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
  • Kiaušinio plakinio (tešlai patepti)
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 didelių svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 50 g ,,Dijon" garstyčių
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 50 g kietojo sūrio
  • 300 g pomidorų
  • 60 g kietojo sūrio (apibarstytas tartaletei)
  • Mėtų lapelio (papuošimui)

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite taip, kad galėtume padengti 24 cm skersmens kepimo formą. Aptepkite ją kiaušinio plakiniu. Tešlai leiskite pakilti, kepkite 190 °C temp. orkaitėje apie 10 min., kol šiek tiek paruduos. Tuomet atvėsinkite.
  2. Į keptuvę supilkite aliejų, dėkite juostelėmis supjaustytą svogūną, sudėkite česnaką ir įberkite žiupsnelį druskos. Kepkite apie 10 min., kol gražiai karamelizuosis. Šiek tiek atvėsus svogūnams, berkite abu sūrius, dėkite garstyčias ir sumaišykite į vieną masę.
  3. Ant atvėsintos tešlos sudėkite svogūnų-sūrio masę, padenkite pomidorų griežinėliais, užberkite kietojo sūrio ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.
  4. Papuoškite mėtų lapeliais bei apibarstykite kietuoju sūriu.