SMIDRŲ SRIUBA SU EMPANADOMIS
20 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Empanada su daržovėmis ir vištiena (švelniai aštri)
- 1 svogūnas
- 200 g smidrai
- aliejus kepimui
- 250 ml daržovių sultinys
- 1 sauja žalieji žirneliai
- druska ir pipirai
- 20 g špinatai
- 20 g ožkos pieno sūris
- džiovintos bruknės
- šviežios petražolės
- pistacijos
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Puode su įkaitintu aliejumi pakepinkite pusžiedžiais smulkintą svogūną. Tada supilkite sultinį, suberkite kubeliais pjaustytus smidrus, saują žaliųjų žirnelių, įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite ir virkite 5 minutes.
- Tada suberkite špinatus ir pavirkite dar kelias minutes, kol šie suminkštės.
- Sutrinkite sriubą. Pilkite į lėkštę, užbarstykite petražolės lapelių ir įdėkite šaukštą ožkos pieno sūrio.
- Prie sriubos patiekite „Mantinga“ empanadų su daržovėmis ir vištiena.