SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS EGLUTĖ SU RIKOTA IR AVIETĖMIS

40 min.
1 - 4

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Ant vieno tešlos lakšto tolygiai paskirstykite rikotos sūrį ir ant jo užtepkite aviečių uogienę ar džemą;
  2. Uždėkite ir prispauskite antrą tešlos lakštą;
  3. Iš stačiakampio išpjaukite trikampę eglutę;
  4. Tešlos likučius laikinai atidėkite;
  5. Nuo kamieno link eglutės kraštų maždaug kas 1,5 cm padarykite horizontalius įpjovimus;
  6. Kelis centimetrus viršuje palikite neįpjautus ir susukite juosteles - eglutės šakas;
  7. Iš atidėtos tešlos išpjaukite žvaigždę ir prilipdykite eglutės viršuje, kad tolygiau priliptų, dalį viršūnės galite nupjauti;
  8. Iš likučių susukite juosteles ar kitos norimos formos sausainius;
  9. Aptepkite kiaušinių plakiniu ir apibarstykite migdolų lazdelėmis;
  10. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.