SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS EGLUTĖ SU RIKOTA IR AVIETĖMIS
40 min.
1 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
- 2 lakštų bemielės tešlos (500 g);
- 4 v.š. rikotos sūrio;
- 5 v.š. aviečių uogienės arba džemo;
- 2 putpelių kiaušinių;
- Saujos migdolų lazdelių.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Ant vieno tešlos lakšto tolygiai paskirstykite rikotos sūrį ir ant jo užtepkite aviečių uogienę ar džemą;
- Uždėkite ir prispauskite antrą tešlos lakštą;
- Iš stačiakampio išpjaukite trikampę eglutę;
- Tešlos likučius laikinai atidėkite;
- Nuo kamieno link eglutės kraštų maždaug kas 1,5 cm padarykite horizontalius įpjovimus;
- Kelis centimetrus viršuje palikite neįpjautus ir susukite juosteles - eglutės šakas;
- Iš atidėtos tešlos išpjaukite žvaigždę ir prilipdykite eglutės viršuje, kad tolygiau priliptų, dalį viršūnės galite nupjauti;
- Iš likučių susukite juosteles ar kitos norimos formos sausainius;
- Aptepkite kiaušinių plakiniu ir apibarstykite migdolų lazdelėmis;
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.