SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS DESERTAS SU MASKARPONĖS KREMU
35 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- 250 g maskarponės sūris
- 10 ml vanilės ekstraktas
- 100 g baltasis šokoladas
- šilauogės
- liofilizuotos avietės
- mėtos lapeliai
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- „Mantinga“ bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą susukite, galą patepkite vandeniu, kad suliptų.
- Vyniotinį supjaustykite 1,5–2 cm storio riekelėmis ir sudėkite į kepimo skardą.
- Užklokite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus uždėkite kitą skardą, paspauskite. Ant viršaus dar uždėkite karščiui atsparaus svorio (pavyzdžiui, kelias keptuves) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
- Maskarponės sūrį išsukite su vanile ir karšto vandens vonelėje tirpintu baltu šokoladu. Sudėkite į konditerinį maišelį.
- Formuokite tortą – ant iškepusio sluoksniuotos tešlos lakšto išspauskite maskarponės kremo ir dėkite kitą lakštą. Ant jo – vėl maskarponės kremo. Taip formuokite, kol turėsite 3 kremo sluoksnius.
- Torto viršų puoškite šilauogėmis, liofilizuotomis avietėmis ir mėtos lapeliu.