SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS DESERTAS SU MASKARPONĖS KREMU

35 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. „Mantinga“ bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą susukite, galą patepkite vandeniu, kad suliptų.
  2. Vyniotinį supjaustykite 1,5–2 cm storio riekelėmis ir sudėkite į kepimo skardą.
  3. Užklokite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus uždėkite kitą skardą, paspauskite. Ant viršaus dar uždėkite karščiui atsparaus svorio (pavyzdžiui, kelias keptuves) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
  4. Maskarponės sūrį išsukite su vanile ir karšto vandens vonelėje tirpintu baltu šokoladu. Sudėkite į konditerinį maišelį.
  5. Formuokite tortą – ant iškepusio sluoksniuotos tešlos lakšto išspauskite maskarponės kremo ir dėkite kitą lakštą. Ant jo – vėl maskarponės kremo. Taip formuokite, kol turėsite 3 kremo sluoksnius.
  6. Torto viršų puoškite šilauogėmis, liofilizuotomis avietėmis ir mėtos lapeliu.