SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS DESERTAS SU FIGOMIS, ŠOKOLADINIU KREMU IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS
30 min.
2 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė šaldyta sluoksniuota tešla (lapais)
- figos 4 vnt.
- graikiniai riešutai 35 g
- kreminis sūris 200 g
- juodasis šokoladas 120 g
- cukraus pudra 25 g
- kakavos milteliai 2 v. š.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
- Į kepimo skardą dėkite 3 lapelius tešlos. Ant viršaus dėkite dar vieną kepimo skardą, kad kepimo metu tešla neišsipūstų ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 9-11 minučių.
- Pagaminkite kremą: dubenėlyje sumaišykite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir kakavos miltelius.
- Kitame dubenėlyje virš verdančio vandens puodo išlydykite juodąjį šokoladą. Jį pilkite į kreminio sūrio masę ir gerai išmaišykite. Sudėkite į konditerinį maišelį arba perdėkite į atskirą indą ir leiskite atvėsti šaldytuve.
- Ketvirčiais supjaustykite figas. Šiek tiek pasmulkinkite graikinius riešutus.
- Dėliokite desertą: sulaužykite iškeptą tešlą į norimo dydžio gabalėlius. Ant viršaus dėkite kremą. Ir kartokite tai tiek kartų, kiek norite sluoksnių.
- Ant viršutinio sluoksnio dėliokite graikinius riešutus ir figas. Skanaus!