SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE KEPTI ĮDARYTI OBUOLIAI
45 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
- 3 vidutinio dydžio obuolių;
- 1 kiaušinio;
- 3 džiovintų abrikosų;
- Saujelės anakardžio riešutų;
- Prieskoniai: cukrus, cinamonas.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Vienoje obuolio pusėje atsargiai išpjaukite kotelį ir išimkite sėklalizdžius;
- Į dubenėlį suberkite cukrų ir cinamoną, išmaišykite ir šiame mišinyje apvoliokite paruoštus obuolius;
- Mantinga bemielę sluoksniuotą tešlą supjaustykite juostelėmis ir sukite aplink obuolį po vieną juostelę pradėdami nuo obuolio apačios;
- Dėkite obuolius į orkaitę, įkaitintą iki 170–180°C temperatūros, ir kepkite 20 – 25 minutes, kol tešla gražiai paruduos.