ŠAKŠUKA SU SALIAMIU

25 min.
1 - 2

REIKIA TURĖTI:

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Prancūzišką batoną su česnakiniu sviestu 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje.
  2. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnako skilteles. Apkepkite, tada suberkite lazdelėmis pjaustytą papriką, pakepkite.
  3. Paskui suberkite lazdelėmis pjaustytą saliamio dešrą, įberkite druskos, pipirų, supilkite konservuotus pomidorus, patroškinkite.
  4. Gautą masę supilkite į kepimui skirtą indą ir ant viršaus įleiskite 3 kiaušinius. Indą dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 8 minutes.
  5. Iškepusią šakšuką puoškite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir valgykite su batono riekelėmis.