ŠAKŠUKA SU SALIAMIU
25 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Prancūziškas batonas su česnakinio sviesto įdaru
- 1 salotinis svogūnas
- 1 česnakas
- 2 česnako skiltelės
- 100 g saliamio dešra
- 1 geltona paprika
- 200 g konservuotių pomidorai
- 3 kiaušiniai
- 10 ml kepimo aliejus
- druska ir pipirai
- laiškiniai svogūnai papuošimui
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Prancūzišką batoną su česnakiniu sviestu 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje.
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnako skilteles. Apkepkite, tada suberkite lazdelėmis pjaustytą papriką, pakepkite.
- Paskui suberkite lazdelėmis pjaustytą saliamio dešrą, įberkite druskos, pipirų, supilkite konservuotus pomidorus, patroškinkite.
- Gautą masę supilkite į kepimui skirtą indą ir ant viršaus įleiskite 3 kiaušinius. Indą dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 8 minutes.
- Iškepusią šakšuką puoškite smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ir valgykite su batono riekelėmis.