RING OF JOY SPURGŲ BOKŠTAS SU ŠALTALANKIAIS IR VARŠKĖS KREMU
25 min.
1 - 3
REIKIA TURĖTI:
- Spurga DONUT PURPURINĖ AKIMIRKA
- 190 g 9 proc. rieb. varškės
- 30 ml grietinėlės
- 0.5 a. š. vanilės pastos
- 60 g cukraus pudros
- 1 vnt. apelsino
- 200 g šaltalankių
- 40 g graikinių riešutų
- 80 g cukraus
- 40 ml vandens
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Pirmiausia pagaminkite šaltalankių padažą: į prikaistuvį dėkite šaltalankius, cukrų, vandenį, užvirinkite ir garinkite apie 15 minučių, kol sutirštės masė. Baigiant virti įpilkite šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
- Rankiniu trintuvu sutrinkite, perkoškite per sietelį ir palikite atvėsti. Gaminkite varškės kremą: į dubenėlį dėkite varškę, cukraus pudrą, grietinėlę, vanilę ir tarkuotą apelsino žievelę. Viską sumaišykite šluotele iki vientisos masės ir supilkite į maišelį.
- Spurgas perpjaukite pusiau ir statykite bokštą: dėkite spurgą, tada išspauskite kremo ir užpilate šaltalankių padažo. Taip kartokite, kol sunaudosite visas spurgų puseles. Viršutinį sluoksnį apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.