PYRAGĖLIAI SU ŠPINATAIS IR FETA
30 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Mielinė sluoksniuota tešla lapeliais (5 lapeliai)
- Pusės svogunėlio
- 1 skiltelės česnako
- 2 šaukštų aliejaus
- 4 saujų špinatų lapelių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- žiupsnelio miltų
- 100 g fetos sūrio
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio džiovintų raudonėlių
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGA sluoksniuotą mielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. Susmulkinkite svoguną, česnaką, ir kepkite keptuvėje kol suminkštės.
- Suberkite į keptuvę špinatus, prieskonius ir maišydami viską apkepkite. Tešlos lapelį perpjaukite pusiau, apibarstykite miltais ir viduryje, palikdami po 1-2 cm nuo šonų, subadykite šakute.
- Į tešlos vidurį dėkite šaukštą kepto svogūnų ir špinato įdaro, kurį taip pat gausiai pagardinkite fetos sūrio kubeliais ir raudonėliu.
- Tešlos kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 15 min., kol apskrus ir įdaras iškeps.