PESTO PICA SU OŽKOS SŪRIU

40 min.
2 - 4

REIKIA TURĖTI:

  • Filo tešla
  • Burokėlių pesto:
  • Puodelio burokėlių; supjaustytų ir pakepintų orkaitėje
  • 3 skiltelių česnako;
  • susmulkintų ½ puodelio smulkintų graikiškų riešutų;
  • ½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio;
  • ½ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. citrinos sulčių;
  • Druskos pagal skonį;
  • Picai:
  • Šaldytos Mantingos tešlos picai;
  • Puodelio burokėlių Pesto;
  • 2 puodelių supjaustytų kale kopūsto lapų;
  • 1 ½ puodelio tarkuoto;
  • mocarelos sūrio;
  • 60 g. ožkos sūrio

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Burokėlių pesto: sutrinkite visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, virtuviniu kombainu keletą kartų pulsuojančiu režimu. Tuomet įjunkite lėtą režimą ir supilkite alyvuogių aliejų. Jeigu padažas bus per tirštas, įpilkite vandens;
  2. Pica: iškočiokite tešlą iki norimo storio. Padėkite ant kepimo popieriaus ir įdėkite į orkaitę. Kepkite apie 5 – 7 minutes.
  3. Ištraukus picos padą, aptepkite jį burokėlių Pesto padažu, uždėkite kale lapus, ožkos sūrį ir mocarelą. Įdėkite picą kepti toliau, kol ši gražiai apskrus.