PESTO PICA SU OŽKOS SŪRIU
40 min.
2 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Filo tešla
- Burokėlių pesto:
- Puodelio burokėlių; supjaustytų ir pakepintų orkaitėje
- 3 skiltelių česnako;
- susmulkintų ½ puodelio smulkintų graikiškų riešutų;
- ½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio;
- ½ puodelio alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. citrinos sulčių;
- Druskos pagal skonį;
- Picai:
- Šaldytos Mantingos tešlos picai;
- Puodelio burokėlių Pesto;
- 2 puodelių supjaustytų kale kopūsto lapų;
- 1 ½ puodelio tarkuoto;
- mocarelos sūrio;
- 60 g. ožkos sūrio
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Burokėlių pesto: sutrinkite visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, virtuviniu kombainu keletą kartų pulsuojančiu režimu. Tuomet įjunkite lėtą režimą ir supilkite alyvuogių aliejų. Jeigu padažas bus per tirštas, įpilkite vandens;
- Pica: iškočiokite tešlą iki norimo storio. Padėkite ant kepimo popieriaus ir įdėkite į orkaitę. Kepkite apie 5 – 7 minutes.
- Ištraukus picos padą, aptepkite jį burokėlių Pesto padažu, uždėkite kale lapus, ožkos sūrį ir mocarelą. Įdėkite picą kepti toliau, kol ši gražiai apskrus.