OBUOLIŲ TARTALETĖ
60 min.
2 - 3
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
- Obuolių 3-4 vnt.
- Kiaušinių 2 vnt.
- Vanilinio cukraus 1 a. š.
- Druskos žiupsnelis
- Cukraus miltelių 80 g
- Kardamono 0.5 a. š.
- Grietinėlės 200 g
- Abrikosų džemo 3 v. š.
- Rudojo cukraus 1 a. š.
- Sviesto (skardelei ištepti) 1 v. š.
- Miltų (skardelei pabarstyti) 1 v. š.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Obuolius supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius išplakite, sudėkite vanilinį cukrų, cukrų, kardamoną, supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Į skardelę, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais, dėkite „Mantinga“ bemielę sluoksniuotą tešlą, abrikosų džemą, pjaustytus obuolius, apibarstykite ruduoju cukrumi ir supilkite grietinėlės padažą.
- Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min. Patiekite atvėsinus.