OBUOLIŲ TARTALETĖ

60 min.
2 - 3

REIKIA TURĖTI:

  • Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
  • Obuolių 3-4 vnt.
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Vanilinio cukraus 1 a. š.
  • Druskos žiupsnelis
  • Cukraus miltelių 80 g
  • Kardamono 0.5 a. š.
  • Grietinėlės 200 g
  • Abrikosų džemo 3 v. š.
  • Rudojo cukraus 1 a. š.
  • Sviesto (skardelei ištepti) 1 v. š.
  • Miltų (skardelei pabarstyti) 1 v. š.

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Obuolius supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius išplakite, sudėkite vanilinį cukrų, cukrų, kardamoną, supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Į skardelę, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais, dėkite „Mantinga“ bemielę sluoksniuotą tešlą, abrikosų džemą, pjaustytus obuolius, apibarstykite ruduoju cukrumi ir supilkite grietinėlės padažą.
  3. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min. Patiekite atvėsinus.