OBUOLIAI SU APVALKALU
40 min.
2 - 4
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota lankstyta tešla
- 8 nedideli obuoliai;
- 1 kiaušinis; saujelė riešutų;
- saujelė džiovintų vaisių;
- 1–2 šaukštai rudojo cukraus;
- cinamonas;
- miltinis cukrus
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir pabarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite ir išmaišykite;
- Tešlą iškočiokite, padalykite į 8 kvadratus, ant kiekvieno uždėkite po obuolį, į obuolio vidurį įdėkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinio;
- Kvadrato galus įstrižai suimkite (iš pradžių du priešingus, paskui – kitus du), gerai užspauskite ir aptepkite plaktu kiaušiniu;
- Dėkite obuolius į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių;
- Tiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.