KREPŠELIAI SU OŽKOS SŪRIU IR RIEŠUTAIS

30 min.
2 - 3

REIKIA TURĖTI:

  • Filo tešla
  • 100 g tirpinto sviesto;
  • 150 g ožkos sūrio;
  • 50 g įvairių riešutų;
  • kelių šaukštų bruknių arba figų džemo;
  • tarkuotos apelsino žievelės;
  • 1 šaukšto medaus

PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:

  1. Filo tešlą supjaustykite apie 10 cm dydžio kvadratais.Paimkite vieną lapelį, teptuku lengvai sutepkite tirpintu sviestu ir dėkite ant viršaus kitą lapelį;
  2. Vėl sutepkite sviestu, dėkite dar vieną lapelį šiek tiek pasukdami į šoną. Taip susluoksniuokite 4–5 lapelius;
  3. Sudėkite juos į keksiukų formeles, į vidurį dėkite po kelis griežinėlius sūrio, apibarstykite riešutais ir tarkuota apelsino žievele;
  4. Kraštelius aptepkite sviestu. Krepšelius pridenkite kepimo popieriumi ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.. Patiekite uždėję truputį džemo ir apšlakstę medumi.