KREPŠELIAI SU OŽKOS SŪRIU IR RIEŠUTAIS
30 min.
2 - 3
REIKIA TURĖTI:
- Filo tešla
- 100 g tirpinto sviesto;
- 150 g ožkos sūrio;
- 50 g įvairių riešutų;
- kelių šaukštų bruknių arba figų džemo;
- tarkuotos apelsino žievelės;
- 1 šaukšto medaus
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Filo tešlą supjaustykite apie 10 cm dydžio kvadratais.Paimkite vieną lapelį, teptuku lengvai sutepkite tirpintu sviestu ir dėkite ant viršaus kitą lapelį;
- Vėl sutepkite sviestu, dėkite dar vieną lapelį šiek tiek pasukdami į šoną. Taip susluoksniuokite 4–5 lapelius;
- Sudėkite juos į keksiukų formeles, į vidurį dėkite po kelis griežinėlius sūrio, apibarstykite riešutais ir tarkuota apelsino žievele;
- Kraštelius aptepkite sviestu. Krepšelius pridenkite kepimo popieriumi ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.. Patiekite uždėję truputį džemo ir apšlakstę medumi.