KREMINĖ MORKŲ IR LĘŠIŲ SRIUBA SU EMPANADOMIS
35 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Empanada su daržovėmis ir vištiena (švelniai aštri)
- 1 svogūnas
- 2 morkos
- 1 a. š. kario prieskoniai
- 1 a. š. malta saldžioji paprika
- 100 g lęšiai
- 500 ml daržovių sultinys
- 200 ml kokosų pienas
- 20 g kietasis sūris
- šviežia kalendra
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Empanadas sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į orkaitę – kepkite 22 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
- Svogūną smulkiai supjaustykite griežinėliais, morkas – smulkiais kubeliais. Daržoves suberkite į puodą su aliejumi, pakepinkite. Užberkite kario prieskonių, maltos saldžiosios paprikos.
- Ant daržovių supilkite lęšius, išmaišykite ir supilkite daržovių sultinį. Išmaišykite ir leiskite pavirti. Bebaigiant virti supilkite kokosų pieną, išmaišykite.
- Sriubą sutrinkite. Kreminę sriubą supilkite į dubenėlį, kuriame patieksite. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Puoškite kalendros lapeliais. Sriubą patiekite su empanadomis.