KANADIETIŠKAS MĖSOS PYRAGAS TOURTIÈRE
60 min.
3 - 5
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais (6 lapeliai)
- Bemielė sluoksniuota tešla lapeliais;
- 1 kg maltos kiaulienos;
- 500 g maltos veršienos;
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
- ½ puodelio verdančio vandens;
- 1 plakto kiaušinio;
- 1 šaukšto bulvių krakmolo;
- 1 šaukšto sviesto;
- Druskos, pipirų, cinamono pagal skonį;
- Gali prireikti maltų džiūvėsėlių
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C laipsnių. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kelias minutes pakepinkite svogūną;
- Sudėkite mėsą ir pakepinkite maišydami, kol dings raudona spalva, apie 10 minučių;
- Supilkite karštą vandenį, druską ir pipirus, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir pakepinkite apie 20 minučių;
- Tuo tarpu kepimo inde išklokite tešlą taip, kad būtų galima sudėti įdarą, o po to su kitu tešlos lapu indą uždengti;
- Į mėsą įdėkite cinamono pagal skonį. Išmaišykite, jei trūksta tirštumo, įdėkite džiūvėsėlių; Taip pat įberkite šaukštą krakmolo, išmaišykite ir atvėsinkite;
- Sudėkite mėsą ant tešlos į kepimo indą. Iš viršaus suspausdami kraštelius užlipdykite antrą tešlos lapą. Viršų ištepkite kiaušinio plakiniu ir padarykite nedidelių skylučių;
- Kepkite pyragą orkaitėje apie 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 180°C laipsnių ir kepkite 25–30 minučių, kol pyragas įgaus aukso spalvą;
- Ištraukę palaikykite 5 minutes ir patiekite pjaustydami kaip tortą.