ČIABATOS UŽKANDIS
15 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Tamsi itališka duona CIABATTA
- 100 g fetos sūris
- 501 g špinatai
- 3 kiaušiniai
- 2 g džiovintas raudonėlis
- 3 g pipirai
- 3 g druska
- 10 g sviestas
- 20 g kietasis sūris
- petražolės papuošimui
- granatų sėklos papuošimui
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- „Mantinga“ tamsią itališką čiabatos duoną supjaustykite 1,5–2 centimetrų riekelėmis. Išpjaukite iš vidaus minkštimą – šį panaudokite kitiems patiekalams.
- Kiaušinius išplakite su pipirais, druska ir raudonėliu.
- Keptuvėje ant sviesto apkepkite duonos riekeles iš abiejų pusių. Tada į riekelės vidų dėkite žiupsnelį kietojo sūrio.
- Ant viršaus uždėkite smulkiai pjaustytų špinatų, kelis fetos sūrio gabaliukus ir užpilkite kiaušinių plakinio. Kepkite 5 minutes.
- Patiekdami puoškite petražolės lapeliais ir granatų sėklomis.