ČEBUREKAI
45 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Bemielė šaldyta sluoksniuota tešla (lapais)
- svogūno 1 vnt.
- kiaulienos faršo 400 g
- druskos žiupsnelis
- juodųjų pipirų žiupsnelis
- vištienos sultinio 150 ml
- Miltų (kočiojimui)
- kiaušinio 1 vnt.
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGA bemielę sluoksniuotą tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 20 min.
- Svogūną supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su kiaulienos faršu.
- Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite vištienos sultinį ir gerai išmaišykite.
- Tešlą lengvai pakočiokite kočėlu, kartu su miltais ir išpjaukite apskritimus.
- Į tešlos apskritimo vidurį dėkite mėsos įdarą ir kraštus aptepkite kiaušinio plakiniu.
- Čeburekus dėkite ant neprisvylančios kepimo skardos ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 20–25 min.