BANDELĖS SU VARŠKE IR DŽIOVINTAIS VAISIAIS
30 min.
1 - 2
REIKIA TURĖTI:
- Mielinė sluoksniuota tešla lapeliais (5 lapeliai)
- 1 saujelės džiovintų abrikosų
- 1 šaukšto razinų
- 1 šaukšto džiovintų spanguolių
- 180 g varškės
- 80 g grietinėlės
- 3 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio cinamono
PATIEKALAS PAVYKS, JEI GAMINSITE TAIP:
- MANTINGOS sluoksniuotą mielinę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. Tešlą padalinkite į šešias lygias dalis. Kiekvieno lapelio vidurį subadykite šakute.
- Į dubenį berkite: supjaustytą abrikosą, razinas,spanguoles, varškę, cukrų, grietinėlę ir viską gerai išmaišykite.
- Dėkite po šaukštą varškės mišinio ant tešlos lapelio vidurio. Tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu ir sulenkite juos, taip suformuojant "skarelę".
- Pyragėlių paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cinamonu ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C apie 15 min., kol pyragėliai gražiai apskrus.